Portal na którym będą odbywały się pytania do wyborców.
Autoryzacja rządowym zaufanym loginem (e-dowód/bankowość elektroniczna, profil zaufany)
lub zwyczajnie na maila + telefon (potwierdzenie SMS - konto z niepełnymi uprawnieniami)
Możliwość głosowania nad każdym pytaniem anonimowo lub z rejestracją danych osobowych.
W przypadku głosowania z rejestracją, możliwość zmiany zdania 1x na rok dla pytań ważnych bezterminowo
Przy każdym pytaniu:
Tak, Nie, wstrzymuję się od głosu, chcę zagłosować jak partia: (lista partii do wyboru), chcę zagłosować jak grupa osób (lista grup do wyboru), chcę zagłosować jak konkretna osoba (pesel), gdy zagłosuje z rejestracją danych.
Do każdego pytania dłuższe objaśnienie oraz miejsce na komentarze(komentarze sortowane po łapkach góra dół). - komentarze w 3 kategoriach: członkowie rządu, samorządy, pozostałe osoby
Dodawanie pytań:
kategorie:
Świat, państwo, województwo, powiat, gmina.
Określenie ważności głosowania:
minimalna liczba głosów: 1000, 10 000, 100 000, 1 000 000, %uprawnionych do głosowania
Określenie czasu kiedy głosowanie jest aktywne(dzień, tydzień, miesiąc, 4 lata, bezterminowo).
Określenie czasu co jaki czas można zmieniać zdanie (miesiąc, 4 lata, bezterminowo).
Uprawnienia dla dodawania pytań: (różne opcje dostępne w zależności od uprawnień)
prezydent
członkowie rządu
przedstawiciele samorządów
pozostałe osoby
Głosowanie na ważność pytania – wybór minimalnej liczby głosów.
Ustawienia profilu.
Domyślnie chcę głosować jak partia, grupa osób, konkretna osoba, wstrzymuję się od głosu.
Głosowania mogły by się odbywać w trybie ciągłym codziennie.
Tygodniowo kolejność pytań ustalana w kategoriach dla minimalnej liczby osób przez łapki góra/dół w 3 kategoriach w zależności od uprawnień.
Po zagłosowaniu, pytanie znika z listy tygodniowej, można sprawdzić w historii.
Pierwszy szkic funkcjonalności
-
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Pierwszy szkic funkcjonalności
Zapraszam do rejestracji na forum i do komentowania i do dyskusji
Jeśli pomysł Ci się podoba to prześlij link znajomemu.
Jeśli pomysł Ci się podoba to prześlij link znajomemu.